Honorarfonden.dk

Fra gadebørn til glade børn i Nigeria

SONY DSC

Børnehjemmet i Gyero: Gyero er en lille landsby lidt udenfor Jos. Børnehjemmet er for de mindste børn i alderen 5-12 år, som både bor og går i skole på stedet. Børnene bor sammen med voksne ”onkler” og ”tanter”, som står for børnenes opdragelse og sikrer dem trygge rammer og den omsorg fra voksne, som de har stort behov for og har manglet i livet på gaden. Børnehjemmet har sin egen skole, hvor børnene går. Mange gadebørn har ofte en mangelfuld skolegang bag sig, enten fordi de har boet på gaden i flere år eller fordi deres familier ikke har haft råd til at betale skolepengene. Derfor lægger børnehjemmet stor vægt på at sikre børnene en stabil og kvalificeret skoleuddannelse.

 

SONY DSC

Gidan Bege(Håbets Hus): er modtagelsescenter for de gadebørn, som kommer i kontakt med gadebørnsarbejdet i Jos. På Gidan Bege modtager børnene den første hjælp og støtte, og det afklares, hvilken støtte de har behov for fremadrettet. En stor gruppe børn har endvidere en løsere tilknytning til Gidan Bege, og får eksempelvis et måltid mad på stedet. Gidan Bege tager imod gadebørn uanset alder, men den største gruppe er i alderen 10-12 år.

SONY DSC

House: Transition
House er målrettet den ældste gruppe gadebørn i alderen 12-18 år, som har behov for at trygge og stabile rammer, mens de tager en uddannelse, enten på teknisk skole eller i gymnasiet. Der bor i øjeblikket 50 drenge på Transition House. Heraf går 44 i skole på klassetrinene Junior Secondary School 1 til Senior Secondary School 3, svarende til 7.klasse til 3.g. 18 af disse drenge går på
kostskole andre steder, men har stadig Transition House som deres hjem. 6 af drengene er i lære.Transition House har fokus på at sikre gadebørnene et godt fundament for fremtiden og betaler derfor for deres uddannelse, sikrer mad og bolig og støtter børnene med råd og vejledning. De unge på Transition House er samtidig hjælpere ved City Ministries børnehjem og rollemodeller for de yngre gadebørn.